De opleiding Vakbekwaam Hovenier is het laatste deel van de VHG Branche-opleiding tot Vakbekwaam Hovenier. In dit derde leerjaar vindt verder verdieping plaats en specialiseert de deelnemer zich in één of beide afstudeerrichtingen: Aanleg en Onderhoud of Tuinontwerp. Ook in deze opleiding staat de vaktechniek centraal.
Voor wie is deze opleiding?
Deze opleiding is geschikt voor iedereen die bij een hoveniers- of groenvoorzieningsbedrijf werkt of wil gaan werken, maar nog niet de juiste opleiding heeft gevolgd. Ook wie hobbymatig bezig is met het aanleggen en onderhouden van zijn tuin, kan deelnemen. Als toelatingsvoorwaarde geldt het certificaat Hovenier of een vergelijkbare opleiding.
Wat ga je leren?
In dit eerste jaar komen alle basisvaardigheden van het hoveniersvak aan de orde, o.a.:
• Toegepaste beplantingsleer;
• Materialenkennis;
• Begroten en werkplannen maken;
• Algemene vakkennis.
Het ontwerpen van tuinen komt in dit jaar nog niet aan de orde.
Wie slaagt voor het examen, ontvangt het door VHG erkende diploma Vakbekwaam Hovenier.
Data & Locaties
Deze opleiding duurt één jaar, verdeeld over circa 40 dagdelen (middag/avond). Daarnaast zijn er enkele praktijkdagen. De opleiding start in september en is te volgen op meerdere locaties:
Kosten & Investering
De onderwijsinstelling bepaalt het tarief. Houdt rekening met een bedrag van ca. €2.500,-.
Subsidies
Voor de VHG Brancheopleiding zijn er subsidiemogelijkheden via Colland Arbeidsmarkt. Kijk hier voor meer informatie.
Data & Locaties
Deze opleiding duurt één jaar, verdeeld over circa 40 dagdelen (middag/avond). Daarnaast zijn er enkele praktijkdagen. Deze opleiding is te volgen op meerdere locaties.