Aankomend Projectleider

Duur

2 jaar

Locatie

Data

Maart 2024

Kosten

Ca. €4.600,- excl. btw

Subsidie

Colland

Taal

Nederlands

Resultaat

Erkend branche certificaat VHG

Aankomend Projectleider

Vakman, klaar voor je volgende stap én zin een leidinggevende groenblauwe carrière? Geen zin om de hele dag op school te zitten maar juist te leren vanuit jouw dagelijks werk? Dan past de VHG branche-opleiding Aankomend projectleider echt bij jou.

Je kunt de opleiding prima combineren met je huidige baan in de groensector, want de lessen vinden plaats in de avonduren.

Deze opleiding hebben we ontwikkeld op verzoek van het bedrijfsleven: een perfecte aansluiting op de praktijk dus!

Voor wie is deze opleiding?

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die bij een hoveniers- of groenvoorzieningsbedrijf werkt, vaktechnisch goed is onderlegd en een leidinggevende functie ambieert. Voorwaarde om te starten met de opleiding Aankomend Projectleider is het VHG branchediploma Vakbekwaam Hovenier of een MBO opleiding op niveau 3.

Wat ga je leren?

De VHG branche-opleiding Aankomend Projectleider bestaat uit twee leerjaren. De lesstof is opgebouwd vanuit thema’s . De thema’s die we behandelen zijn:

  • Introductie.
  • Circulair en natuurinclusief.
  • Bedrijfs- en projectorganisatie.
  • ICT, GIS, automatisering bedrijfsprocessen.
  • Communicatie en relatiebeheer.
  • Projectbeheersing en nazorg.

Kijk hier voor een introductie over het programma.

Opbouw, werkwijze en leerroute

In deze opleiding leer je blauw / groene projecten te organiseren en aan te sturen. Met kennis van de actuele branche ontwikkelingen. De opleiding wordt getoetst met tussentijdse examen opdrachten per thema. De opleiding vindt plaats in de avonduren.

Bekijk hier een introductievideo.

Afronding en vervolg

Als je slaagt voor het tweede jaar, ontvang je het branchediploma Aankomend Projectleider. Dit diploma is erkend door de branchevereniging VHG.

Na het afronden van deze opleiding kun je aan de slag als uitvoerder, projectleider, voorman, of beheerder bij een hoveniersbedrijf, groenvoorzieningsbedrijf of een gemeente. Dit is sterk afhankelijk van de bedrijfsgrootte.

Duur

De opleiding duurt twee jaar. In elk jaar worden circa 120 begeleide opleidingsuren gegeven (20 dagen x 6 uur). Ter voorbereiding op de begeleide opleidingsuren wordt van je verwacht dat je een deel van de theorie zelf doorwerkt. Dit zal je ongeveer 4 tot 8 uur per week kosten, afhankelijk van je voorkennis.
Je verdeelt je totale opleidingstijd over de thema’s.

Data & Locaties

De opleiding start in september en is te volgen op meerdere locaties:

Kosten & Investering

De onderwijsinstelling bepaalt het tarief. Houdt rekening met een bedrag van ca. €4.600,- exclusief btw en studiemateriaal.

Subsidie

Voor de VHG Branche-opleiding zijn er subsidiemogelijkheden via Colland Arbeidsmarkt. Kijk hier voor meer informatie.

Van hovenier
naar projectleider

“Ik begon als (vakbekwaam) hovenier, maar dankzij de juiste opleiding ben ik nu trots een (aankomend) projectleider te zijn. Elke tuin vertelt een verhaal, en ik ben klaar om die verhalen te coördineren en tot leven te brengen”.

Simon

Twijfel je nog?

Stel dan al je vragen aan een groen-
professional tijdens het digitale vragenuur.

Of loop een proefdag of proefavond
mee en beleef het zelf.